MBO Beveiliger 2

OPLEIDING MBO BEVEILIGER 2

Lijkt het je leuk om te werken in de beveiliging? Zorg dan dat je de juiste papieren haalt. Met deze beroepsgerichte opleiding behaal je het officiële MBO- diploma Beveiliger.

Begin September is er een intake voor een nieuwe opleiding MBO beveiliger 2.

Er zijn nog een enkele plaatsen beschikbaar, dus schrijf je snel in.

DE OPLEIDING MBO BEVEILIGER 2

De duur van de opleiding is circa 6 maanden. Na het behalen van de Theorie eindtoets gaat de cursist als beveiliger in opleiding begeleid werken in een beveiligingsbaan bij een erkend leerbedrijf.

Ook is het mogelijk dat de deelnemer zal worden geplaatst in een praktijk leeromgeving. In deze periode werkt hij/zij aan het praktijkwerkboek en neemt  deel aan terugkomdagen die hem/haar zullen voorbereiden op het theorie- en praktijkexamen.

3 lesdagen per week bestaande uit 4 lesuren per dag.

Naast de boeken wordt er gebruik gemaakt van een online leeromgeving. In deze leeromgeving zijn toetsen, opdrachten en filmmateriaal voor handen.

Voor het theorie gedeelte wordt het examen afgenomen door de SVPB (Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties). De leerboeken zijn overzichtelijk geschreven waarbij de exameneisen van de SVPB leidend zijn. De kracht van deze leerboeken is, dat de boeken on demand worden geprint. Dat wil zeggen wanneer er veranderingen plaatsvinden in de exameneisen, deze veranderingen direct terug te vinden zijn in de leerboeken. Zo zijn de leerboeken altijd up-to-date.

Voor de MBO basis vakken wordt het examen afgenomen door erkende private opleidingsinstituten.

DE ROL VAN DE LEERLING IN HET LEERBEDRIJF

Het feit dat de kandidaat binnen enkele weken in uniform stage loopt in een zeer realistische werkomgeving betekent dat de cursist zeer gemotiveerd met zijn opleiding bezig is. Daarnaast biedt het bedrijf een diversiteit aan functies aan en kan de cursist ervaring opdoen als bijv winkelsurveillant, receptionist, evenementenbeveiliger en objectbeveiliger.

DE VOORTGANGSCYCLUS

De cursist dient de opdrachten uit te voeren ten behoeve van zijn praktijkboek welke wordt beoordeeld door de praktijkopleider tijdens de stage en bij het examen door examinator van de Stichting Vakexamen voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB). De opleiding verloopt via een zogenaamd continue rooster gericht op de praktijk. Doel hiervan is dat de cursisten weer (werk)structuur gaan ervaren. Nadat het theoriegedeelte is afgerond volgt er een verplichte stageperiode van 480 uur.

DE BEOORDELING

Alle stageactiviteiten worden verricht onder toezicht en verantwoordelijkheid van een ECABO-gecertificeerde praktijkopleider. De cursist ontvangt een akkoord van de praktijkopleider , nadat hij de opdrachten die uitgevoerd moeten worden ten behoeve van zijn portfolio, met een positief resultaat heeft afgerond:

taken en verantwoordelijkheden
consequenties wanneer afspraken niet nagekomen worden
documentatie over afspraken en de voortgang

De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

Inhoud opleiding MBO Beveiliger 2:

Theorielessen + e-learning
MBO Basisvakken* (*erkende private opleidingsinstituten)
Aanvullende extra vakken
Praktijklessen (praktijk gerichte vakken)
Theoretisch examen + 1x (her-)examen
Praktijk examen* (* landelijk examen via SVPB)

1.Theoretische opleiding + E-learning


Theorielessen MBO Beveiliger SEMINAR

2. Praktijkstage

 
Praktijklessen Beveiliger PRAKTIJKOEFENING

3. Theoretisch examen

 Landelijk theorie examen EXAMEN

4. Praktijkexamen

 
Landelijk praktijkexamen EXAMENSpecificaties

LocatiesZaandam
CategorieMBO beveiliger 2
Lunch-
Duur6 maanden
Kosten€ 2500,-
Vereiste kennis-
Materiaal-
NiveauMBO
Bekijk ook onze andere opleidingen:

Vraag vrijblijvend meer informatie aan


Ontvang als eerste acties,
nieuws en veiligheidstips!

Interessant voor iemand? Breng ze op de hoogte!