Weerbaarheid voor professionele Hulpverleners

Verpleegkundigen, sociaal pedagogische hulpverleners, ambulanciers, thuiszorgmedewerkers, medewerkers van de spoedeisende hulp, baliemedewerkers, (huis)artsen, zorgcoördinatoren, allemaal worden ze wel eens geconfronteerd met ongewenst gedrag en agressie,  bijvoorbeeld door cliënten die een snelle behandeling willen afdwingen, of door cliënten die onder invloed zijn van drank of drugs. Deels komt de agressie ook voort uit frustratie en angst van de cliënten en hun omgeving of past het agressieve gedrag in het ziektebeeld. Hoe het ook zij: Agressie hoort er niet bij, ook niet in de zorg!

Deze training is gericht op het vergroten van persoonlijke vaardigheden in het omgaan met ongewenst gedrag en agressie binnen de hulpverlening. De nadruk ligt op preventie, het juist inschatten van situaties, het tijdig stellen van grenzen en het de-escaleren van situaties die uit de hand dreigen te lopen. In de training wordt ook aandacht besteed aan het thema” Veilig over Straat”.

De training bestaat uit 4 dagdelen van 3 uur. De training is praktijk gericht en wordt op maat ontwikkeld, gericht op de doelen van de organisaties. De grote lijn in de training die gevolgd wordt is:

Thema’s
  1. Grenzen herkennen en erkennen
  2. Houding en uitstraling
  3. Veilig over straat
  4. Fysieke vaardigheden
  5. Bewust wording
  6. De-escalerend optreden

De trainingen worden gepland op een geschikte locatie in overleg met organiserende organisatie.

Aantal deelnemers: 8 tot 12 DeelnemersSpecificaties

LocatiesLimburg
CategorieMentale weerbaarheid
Lunch-
Duur4 dagdelen
KostenPrijs op te vragen i.v.m. maatwerk
Vereiste kennis-
Materiaal-
Niveau-
Bekijk ook onze andere opleidingen:

Vraag vrijblijvend meer informatie aan


Ontvang als eerste acties,
nieuws en veiligheidstips!

Interessant voor iemand? Breng ze op de hoogte!