Zelfverdediging voor vrouwen

Uit onderzoek in 2014 blijkt dat 45% van de Nederlandse vrouwen sinds haar vijftiende eenmalig of meerdere malen slachtoffer is geweest van fysiek of seksueel geweld. We kunnen dus concluderen dat intimidatie, overschrijdend gedrag en agressie tegen vrouwen aan de orde van de dag is. Daarom is ‘Stay Away’ ontwikkeld, een tiendelig lesprogramma gericht op empowerment van vrouwen volgens drie basisprincipes.

1. Verbaal

Praten is altijd de eerste stap om geweld te voorkomen. Daarom besteden we aandacht aan conflictbeheersing. Oftewel: we leren je hoe je met praten nare situaties kunt oplossen en voorkomen.

2. Fysiek

Als iemand jou toch fysiek lastigvalt, dan willen we dat jij je kunt verweren. Wat moet je doen als iemand in je "comfort zone" komt? Je wurgt? Vastgrijpt? enz. Dit leren we je aan de hand van Krav Maga, het meest effectieve zelfverdedigingssysteem ter wereld.

3. Mentaal

Hoe zorg je ervoor dat je zo zeker overkomt dat een eventuele aanvaller zich wel twee keer bedenkt voor hij je lastigvalt? We besteden uitgebreid aandacht aan het mentale aspect. Het totale lesprogramma helpt vrouwen bovendien hun zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde te vergroten en heeft zijn succes bewezen.

Stay Away is een terugkerende cursus. Meldt je aan als belangstellende en we houden je op de hoogte van weer een nieuwe cursus start in Almere of Lelystad. Stay Away op een andere locatie of incompany? 

Vraag meer informatie aan of schrijf je direct in voor deze training.Specificaties

Locaties
CategorieZelfverdediging vrouwen
Lunch-
Duur10 lessen
Kosten€ 150
Vereiste kennis-
Materiaal-
Niveau-
Bekijk ook onze andere opleidingen:

Vraag vrijblijvend meer informatie aan


Ontvang als eerste acties,
nieuws en veiligheidstips!

Interessant voor iemand? Breng ze op de hoogte!