Trauma nazorg

Training Trauma nazorg

Waarom zou jij de training 'trauma nazorg' willen volgen

Deze training is bedoeld om collegiale opvang na een schokkende, emotionele gebeurtenis te creëren. Veel medewerkers van organisaties krijgen door de aard van hun werkzaamheden regelmatig te maken met schokkende incidenten.

De training 'trauma nazorg' is specifiek ontwikkeld voor
Beveiligers, verpleegkundigen, leerkrachten en bedrijfshulpverleners (BHV’ers) kunnen in hun dagelijkse werk geconfronteerd worden met incidenten, calamiteiten en soms nog ernstigere situaties.

Daarnaast krijgen deze medewerkers in toenemende mate te maken met agressie vanuit de samenleving.
Woedende omstanders die de geboden hulp onmogelijk maken of agressieve patiënten, leerlingen/ouders die het niet eens zijn met de aanpak van de leerkracht of hulp die door ziekenhuispersoneel wordt geboden.

"Om problemen te voorkomen moet zo’n schokkende gebeurtenis een plaats krijgen in het dagelijks denken en doen."

Door confrontaties met schokkende gebeurtenissen hebben medewerkers van bijvoorbeeld hulpverlenersorganisaties, schoolpersoneel, beveiligers een verhoogde kans op het ontwikkelen van stressklachten en in een enkel geval het ontwikkelen van een Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS) of burn-out. Verhoogde stressklachten en PTSS kunnen leiden tot verminderde prestaties op het werk, ziekteverzuim of soms zelfs tot arbeidsongeschiktheid.

Organisaties zien zich genoodzaakt oplossingen te bedenken voor deze problematiek.
Een effectief opvang- en nazorgbeleid implementeren is één van deze oplossingen.

Collegiale opvang is een laagdrempelige vorm van opvang door en voor collega’s. Binnen elke geleding van de organisatie wordt een aantal medewerkers opgeleid in het voeren van opvanggesprekken.
Het aantal medewerkers dat wordt opgeleid is afhankelijk van het aantal en soort incidenten waarmee de organisatie te maken krijgt. Hierdoor wordt een breed vangnet gecreëerd dat snel en doeltreffend ingezet kan worden.

Wat is er belangrijk bij 'trauma nazorg'?

Eerste goede opvang
Door deze collegiale vorm van opvang wordt wel voldaan aan de twee aspecten van een goede eerste opvang;

• er is een goed vangnet dat snel en doeltreffend kan worden ingezet
• de collega kan praten met iemand die ze kennen, vertrouwen en die de aard van de werkzaamheden kent.

Kortom collega’s zijn bij uitstek geschikt om de rol van vangnet en eerste opvang te vervullen. De ervaring leert dat collegiale opvang vaak afdoende is om ernstige stressklachten en PTSS te voorkomen. Professionele opvang blijkt vaak niet eens nodig.

Tijdens deze training behandelen wij:
• Verwerkingsproces
• Driehoek van Impact
• Acute opvang door collega of leidinggevende
• Opvangtips

De thema training biedt de tools om op een verantwoorde manier je collega bij te staan na een traumatische/schokkende gebeurtenis.

Deze training vergt maatwerk dat geheel gericht is op uw specifieke organisatie. Zodoende bieden wij voor de optimale trauma nazorg een incompany training aan.  Juist op uw locatie omdat de medewerkers zich daar het best voelen en te maken krijgen met incidenten en de belangrijkste opvang en nazorg.

Wij voorzien u graag van extra informatie, onze mogelijkheden en het voor u geselecteerde maatwerk. Door het specifieke maatwerkprogramma is de prijs op aanvraag.



Specificaties

Locaties
CategorieTrauma nazorg
Lunch-
DuurMaatwerk
KostenOp aanvraag (maatwerk)
Vereiste kennis-
Materiaal-
Niveau-
Bekijk ook onze andere opleidingen:

Vraag vrijblijvend meer informatie aan










Ontvang als eerste acties,
nieuws en veiligheidstips!

Interessant voor iemand? Breng ze op de hoogte!